OctaEx

Octaex és un exchange que ha vist el potencial del projecte CROAT i ha decidit incloure CROAT unilateralment dins l’intercanvi, ja hem provat com funcionava, per tant comencem…

Aquest exchange està situat aparentment a Polònia, segons el seu perfil de Twitter, però amb una pàgina web centrada al mercat asiàtic. En Coinmarketcap aparentment ja tenen un volum de transaccions de gairebé 4 milions de dòlars (USD), majoritàriament de transaccions amb Bitcoin i Ethereum. Igual que amb qualsevol altre exchange, no podem oferir cap garantia als nostres usuaris, ja que es situen fora del nostre control.

Podeu trobar més informació en els següents enllaços:

Web oficial: https://octaex.com/ (funciona en anglès i xinès)
Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/exchanges/octaex/
Coinhills: https://www.coinhills.com/market/exchange/octaex/
Livecoinwatch: https://www.livecoinwatch.com/exchanges/Octaex

Twitter: https://twitter.com/octaex
Discord: https://discord.gg/Uv3r7tX

REGISTRE

Per poder començar a operar dins l’exchange hem de crear un usuari, entrarem a la seva pàgina web (https://octaex.com).

Podem escollir 4 idiomes en aquest moment, en aquest cas ho farem en Anglès.

A la part superior tenim la opció (Register), li fem clic.

Cal que especifiquem un (E-mail), el codi de verificació i una contrasenya. Aquesta contrasenya serà la d’entrar al sistema (la guardem a un lloc segur). Fem clic a (register) per continuar.

En aquest segon punt ens demana un nom d’usuari (utilitzeu lletres, numeros i 6 dígits mínim). A part necessitem entrar 2 cops una segona contrasenya, el que diuen (Paypassword). Aquesta ha de ser diferent a la primera contrasenya que hem fet servir, serà necessària cada cop que fem una operació de compra, venda,…

Al fer clic a (Next) surt el aquesta pantalla final, en aquest moment hem de revisar el nostre (E-mail) de registre on tindrem un enllaç d’activació de la compta. Poden passar uns minuts abans no arribi aquest e-mail.

Si ja tenim l’e-mail, l’obrim i fem clic a l’enllaç d’activació.

El procés ha funcionat, ja estem registrats.

INICIAR SESSIÓ

Per iniciar sessió dins OctaEx, entrarem a la seva pàgina web (https://octaex.com), seleccionem l’idioma i fem clic a (Login)

Un cop dins, a la barra superior tenim l’opció de sortir fent un (Logout).

DIPOSITAR CROATS

Per tal de poder vendre els nostres CROATS abans els hem d’enviar a la nostre compta. Anirem a l’apartat (Wallet), dins seleccionem (Deposit Crypto) i del desplegable seleccionarem (CROAT (CROAT)).

El següent punt és molt important, anirem per parts, en el nostre cas volem enviar 10 CROATS, per tant copiarem la direcció (wallet) del nostre compte i farem una transferència.

A continuació fem l’exemple amb CROATCore. Especifiquem el (wallet), la quantitat i ho enviem

A part necessitem fer un pas més, necessitem l’ID de transacció, pot trigar uns minuts a aparèixer al nostre llistat de transaccions, cal fer refrescar segurament.

Per poder copiar l’ID, farem 2 clics a la segona columna, després amb el botó dret ho podem copiar.

Ara cal posar les dades exactes al formulari de (Deposit Crypto). Necessitem la quantitat de CROATS i l’ID de transacció.

Finalment fem clic a (Submit Deposit Request), ens quedarà en un llistat la transferència (encara com a pendent)

Si ho revisem al cap d’unes hores (fins a 12 hores en alguns casos), ja tindrem l’estat de la transferència com a (Sucessful)

Podem revisar l’estat del nostre moneder a OctaEx des de l’apartat (Finan)

PANTALLA DE COMERÇ (TRADE)

Ara que ja tenim uns quants CROATS podem començar a revisar com fer l’intercanvi per altres criptomonedes, en la majoria del casos el canvi passa sempre per Bitcoin.

Per entrar a la pantalla de comerç (TRADE) anirem al menú (TRADE) i farem clic sobre la moneda (CROAT)

Sigui quina sigui la criptomoneda que triem tindrem uns apartats a diferenciar que segurament es repetiran en la majoria de cases d’intercanvi.

APARTAT RESUM I TENDÈNCIA

Aquí podem veure un resum del (Preu màxim de compra i Preu minim de Venda), a part dels preus de (Compra i Venda) disponibles en aquest moment. Si ens fixem amb el gràfic veiem la tendència i les últimes ordres de compra i venda.

APARTAT ESTAT i COMPRA/VENDA

Aquí tenim un resum del nostre compte (1) on ens diu que disposem de 10 CROATS, un apartat per poder comprar (2) CROATS, per vendre (3) CROATS i les diferents ofertes (4).

Analitzarem 2 valors per exemple

• Buy 1: En aquest moment, hi ha una oferta de compra de 59975,08 CROATS a 0,000002 BITCOINS la unitat. Per tant un total de 0,11995016 BITCOINS.
  • Sell 1: En aquest moment, hi ha una oferta de venda de 17258,5 CROATS a 0,000004 BITCOINS la unitat. Per tant un total de 0,06903400 BITCOINS.

APART HISTORIC DE TRANSACCIONS

Tal com intuïm per el nom, aquí veiem les últimes ordres de compra/venda. En verd les compres i en vermell les vendes. Aquí podem pensar (però si un fa una compra vol dir que un altre fa una venda al mateix temps no?). En aquest cas cal pensar que només ensenya la última part que s’executa, per exemple si analitzem la línia 3, veiem que han comprat 10 CROATS a un preu de 0,000004, hi ho veiem en verd perquè la oferta de venda (10 CROATS a la venda a 0,000004) ha set posada segurament unes hores abans i s’ha quedat a l’espera fins que algú, en aquest cas l’usuari de la línia 3, a dit de comprar aquests 10 CROATS.

VENDRE CROATS (PREU DE MERCAT)

A continuació farem una venda de CROATS, i serà a preu de mercat, per tant serà immediata, agafarem 1 CROAT i el vendrem al preu de la primera oferta de compra que tinguem disponible.

Des de l’apartat compra/venda, omplirem els següents camps de la columna (CROAT Sell BTC)

1. Sell Price: Aquí hem de posar el preu de venda, agafarem el primer disponible, una manera ràpida és fer “clic” sobre el preu del llistat d’ofertes
  2. Sell Ratio/Sell Quantity: Aquí tenim 2 maneres de triar la quantitat a vendre, com que tenim 10 CROATS, podem dir (Sell Ratio 10%) o escriure (Sell Quantity: 1.00) si es que volem vendre 1 CROAT.
  3. Paypassword: Aquí hem de posar la contrasenya (Paypassword)
  4. Sell: Executem l’ordre

Ja ho tenim, a l’historic de transaccions ja surt la nostre venda, això és inmediat. Ara ja només tenim 9 CROATS, però tenim 0,000002 BITCOINS.

VENDRE CROATS (PREU LÍMIT)

A continuació intentarem fer una venda de CROATS, i serà a un preu límit. Posarem una oferta per sobre el preu actual i esperarem que algú la compri.

En aquest cas el (Sell Price) serà de 0,000006 BITCOINS, ho escrivim al requadre, també posem la quantitat i el (Paypassword). Finalment fem clic a (Sell) per executar.

Aquest cop l’ordre s’ha quedat al llistat d’ordres pendent de que s’executi, si el preu de mercat puja s’executarà i ja tindrem la venda feta. En tot moment podem cancel·lar fent clic a (Cancel) una ordre que tinguem al llistat d’ordres.

COMPRAR CROATS (PREU DE MERCAT)

A continuació farem una compra de CROATS, i serà a preu de mercat, per tant serà immediata. Hem de pensar que necessitem BITCOINS per comprar CROATS, els podem ingressar al nostre compta de la mateixa manera que hem ingressat els CROATS.

Apartat (Wallet / Desposit Crypto / BTC)

Un cop els tinguem, des de l’apartat compra/venda, omplirem els següents camps de la columna (BTC Buy CROAT)

1. Buy Price: Aquí hem de posar el preu de compra, agafarem el primer disponible, una manera ràpida és fer “clic” sobre el preu del llistat d’ofertes
  2. Buy Ratio/Buy Quantity: Aquí tenim 2 maneres de triar la quantitat a comprar, com que volem comprar 0,2 CROATS, podem dir escriure (Buy Quantity: 0,20) .
  3. Paypassword: Aquí hem de posar la contrasenya (Paypassword)
  4. Buy: Executem l’ordre

Ja ho tenim, a l’històric de transaccions ja surt la nostre compra, això és immediat.

COMPRAR CROATS (PREU LÍMIT)

A continuació intentarem fer una compra de CROATS, i serà a un preu límit. Posarem una oferta per sota el preu actual i esperarem que algú l’accepti i vengui.

En aquest cas el (Buy Price) serà de 0,000002 BITCOINS, ho escrivim al requadre, també posem la quantitat i el (Paypassword). Finalment fem clic a (Buy) per executar.

Aquest cop l’ordre s’ha quedat al llistat d’ordres pendent de que s’executi, si el preu de mercat baixa s’executarà i ja tindrem la compra feta. En tot moment podem cancel·lar fent clic a (Cancel) una ordre que tinguem al llistat d’ordres. Veiem que també tenim la oferta de venda anterior a un preu límit de 0,000006.

Hem esperat 24 hores i per sort hem aconseguit comprar els 0,5 CROATS a 0,000002 BITCOINS. L’ordre ha desaparegut del llistat d’ordres, però podem anar a l’apartat superior (BTC/CROAT) on tenim el nostre historial

RETIRAR CROATS (WITHDRAW)

La retirada de CROATS o qualsevol criptomoneda d’una casa de canvi ve identificada normalment per la paraula (Withdraw). Per fer-ho anirem a l’apartat (Wallet)

Ara entrem a l’apartat (Withdraw Crypto)

Seleccionarem la moneda a (transfer currency type) i dins (transfer address) afegirem el nostre moneder fent clic a (add a new address to refund)

En la següent pantalla definirem les dades del nostre moneder, farem clic a (Add a wallet address) i especificarem el nom de la moneda (CROAT), el nom per identificar el moneder (wallet1), el nostre moneder, el (PayPassword) i finalment (Submit)

Un cop fet això ja el podem seleccionar, fem clic a (Withdraw)

Tornarem a la pantalla anterior (Withdraw Crypto), seleccionarem la quantitat a retirar el (Paypassword) i finalment necessitem un codi de verificació que s’envia al nostre email, per tant farem clic a (Email Code) i apareixerà un requadre per posar el codi de verificació que ens enviaran per email. A continuació tenim una imatge que ensenya aquesta situació.

El resultat final serà aquest ja podem fer clic a (transfer immediately)

A l’apartat (the record of rolling out) ens queda l’ordre executada

Al cap d’unes hores, podem revisar el nostre compta per verificar si han arribat els 5 CROATS

Com es pot observar, només han arribat 4,9512 CROATS, això és correcte ja que la casa de intercanvi es queda una tarifa.