CROATCore (WINDOWS)

A continuació revisarem punt per punt l’instal·lació de CROATCore en entorn Windows, comentarem aspectes bàsics de funcionament i alguns de més tècnics, a part deixarem un apartat final per les FAQ… Comencem?

L’equip de desenvolupadors de la criptomoneda CROAT posa diferents programes a l’abast de l’usuari per poder gestionar la criptomoneda, fer transferències, pagaments i fins i tot “minar” per aconseguir monedes CROAT a canvi del treball de l’equip de l’usuari.

DESCARREGAR I INSTAL·LAR CROATCORE

És molt important sempre descarregar el programa des dels enllaços de la web http://croat.cat . Dins la web anem al menú (Inici/Descarregar)

Fem click a la versió Windows i descarreguem el programa. Un cop el tenim descarregat l’executem.

En algun cas el Windows pot bloquejar l’aplicació, per permetre l’accés fem clic a “Más información” i després a “Ejecutar de todas formas”

Al començar la instal·lació ens demana l’idioma, el sel·leccionem i fem clic a (Següent)

Llegim el text d’introducció i fem clic a (Següent)

Seleccionem la carpeta de destí on s’instal·larà CROATCore, després fem clic a (Següent)

El programa començarà la instal·lació

Al final tindrem el programa instal·lat i una icone per obrir CroatCore

SINCRONITZACIÓ INICIAL DE LA CADENA DE BLOCS (BLOCKCHAIN)

A l’obrir per primer cop CROATCore es sincronitza automàticament la cadena de blocs (Blockchain). Aquest procés s’ha de fer cada cop que s’inicia el programa des de l’últim bloc que es té sincronitzat, per tant el primer cop pot trigar un o dos dies.

*Una opció més ràpida per aquesta primera sincronització és descarregar manualment la blockchain, a continuació comentem com fer-ho a l’altura del bloc 300000

1. Tancar CROATCore
  2. Descarregar l’ultima blockchain des d’aquest link (Block_300000). Recomenem utilitzar google Chrome si teniu problemes amb l’enllaç
  3. Extreure l’arxiu zip a una carpeta. Dins hi ha 3 arxius (blockindexes.dat, blocks.dat i p2pstate.bin)
  4. Obrir la carpeta %appdata%/croat  . Per fer-ho, des de una finestra de l’explorador de Windows poseu (%appdata%/croat) i premeu intro

Finalment només heu de substituir els arxius descarregats per els que hi han a la carpeta. Si torneu a obrir CROATCore començarà la sincronització automàtica a partir del bloc 250.000 en aquest cas

CREAR UN MONEDER I FER COPIA DE SEGURETAT DE LES CLAUS

Un cop tinguem el CROATCore sincronitzat podem ja crear el nostre moneder, per fer-ho anirem a l’apartat Moneder de l’aplicació. Dins farem clic a (Nou moneder / Cercar). Buscarem una ruta on guardar el nostre moneder i li posarem un nom. Finalment també tindrem d’escollir una contrasenya i dir (Crear Moneder)

El primer cop també s’ha de recorrer tota la cadena de blocks, però en aquest cas és més rapid.

Ara, el primer que hem de fer és guardar la direcció del moneder i exportar les claus, així si mai tenim cap problema al nostre ordinador podrem fer servir aquestes dades com a còpia de seguretat, això és molt important

Per copiar la direcció fem clic a (copiar al clipboard), ara obrim un document de text i ja la podem enganxar

Per exportar les claus fem clic a (exportar claus), diem (copiar claus al portapapers) i ja les podem enganxar al document de text

VIDEO CROATCore – Windows 10