CROATCore – Aspectes generals

Per intentar fer-ho fàcil mirarem de fer els passos que fariem si fossim nous usuaris. Començarem revisant els aspectes generals del CROATCore, principal èina per treballar amb CROAT.

CROATCore és un moneder / miner de la moneda virtual CROAT. Realitza un seguiment de tots els CROAT que ha enviat i rebut i li permet gastar CROAT amb comoditat. CROATCore també serveix per fer mineria de la moneda. La mineria és el procés mitjançant el qual la informació sobre una transacció distribuïda dins de la xarxa CROAT és validada i afegida al blockchain (cadena de blocs). Els miners són recompensats per totes les transaccions que processen. Hi ha tarifes associades a totes les transaccions que validen i inclouen en un bloc.

Quan obriu el moneder, aquest començarà a sincronitzar-se amb la xarxa. Aquest procés pot trigar una mica de temps segons la velocitat de la seva connexió a Internet. Una vegada completat aquest pas, el moneder estarà disponible per al seu ús.

A continuació presentem els diferents apartats, més endavant ja us demanarem quina versió de sistema operatiu teniu i ajudarem a tenir el programa operatiu. Ara també comentarem alguna funció per sobre com la “copia de seguretat“, tenim més endavant en aquesta guia la segona part dels aspectes generals on aprofundirem més aquest temes.

PESTANYA INICI

La pestanya d’Inici proporciona un resum ràpid del total dels seus CROATS (disponibles per gastar i bloquejats), l’estat de mineria i una llista de transaccions recents.

PESTANYA MONEDER

La pestanya Moneder li permet crear un moneder, obrir un ja existent o reiniciar el moneder. També pot veure els seus últims moneders oberts i seleccionar un de la llista.

Quan es crea un nou moneder, es requereix una contrasenya. Aquesta contrasenya protegirà el seu moneder de ser obert per tercers.

IMPORTANT: No hi ha possibilitat de restablir la contrasenya, en cas que se li oblidi o la perdi. També tingui en compte que totes les transaccions són irreversibles per disseny. Si accidentalment envia fons a l’adreça incorrecta, haurà de demanar al destinatari que els hi retorni, sense cap garantia. Els desenvolupadors no poden revertir les transaccions.

El seu moneder es guarda enterament en l’emmagatzematge local del seu ordinador. Això significa que si elimina el seu emmagatzematge local, perdrà la seva cartera i no podrà recuperar-la. És recomanable fer quantes còpies de seguretat consideri necessàries.

PESTANYA ENVIAR CROATs

L’enviament de CROATs és molt senzill. No importa si vostè està enviant aquestes monedes a un amic, una casa d’intercanvi o a un negoci, l’única cosa que necessita és la seva adreça de recepció (conegut com una adreça de dipòsit en els intercanvis).

Pagament: Introdueixi l’adreça CROAT del seu amic / intercanvi o negoci. (Aquestes adreces també s’emmagatzemaran en els contactes de l’aplicació i els pot etiquetar com desitgi).

Import: Quant vol enviar. Vagi amb compte amb els decimals.

Etiqueta: Això li facilita recordar a qui pertanyen les adreces, per la qual cosa si envia a un negoci com per exemple La Botiga d’en Josep, pot escriure aquest nom com a etiqueta. Això és especialment útil per a transaccions freqüents amb la mateixa persona / adreça.

Tingui en compte que per poder enviar CROAT en un moment donat, necessita estar sincronitzat amb la xarxa CROAT. El programa es desbloquejarà una vegada que la versió local del blockchain estigui al dia. Després d’enviar CROATs, podrà trobar la confirmació en la pestanya de transaccions recents, quan aquesta s’hagi confirmat.

PESTANYA TRANSACCIONS

Aquesta pestanya mostra una llista de totes les transaccions que s’han produït en la cartera actualment oberta. Pot ordenar la taula per data, hora i altres criteris i, si és necessari, també pot exportar i guardar totes les dades en format CSV, compatible amb qualsevol programa de gestió de bases de dades.

PESTANYA CONTACTES

La pestanya Contactes li permet veure, editar o esborrar les adreces guardades de transaccions anteriors, així com afegir noves adreces per a consultes futures.

PESTANYA MINERIA

L’objectiu primari de la mineria és permetre que els nodes de la xarxa CROAT aconsegueixin un consens segur i inviolable en la validació de transaccions. La mineria és també el mecanisme utilitzat per introduir nous CROAT en el sistema. Als miners se’ls paguen honoraris de transacció per qualsevol transacció que processin, així com un “subsidi” de monedes recentment creades, proporcional a la seva contribució a la xarxa (com més actius, major és la recompensa). Aprofundirem mes endavant aquest aparatat

PESTANYA REGISTRE DEL SISTEMA

Aquest apartat hi ha diferents missatges “tècnics” del programa. En cas de mai necessitar suport de l’aplicació pot ser possible que tinguem de consultar aquest apartat per intentar sol·lucionar el problema.

IDIOMES

A la part inferior esquerra tenim una icona amb la possibilitat de triar l’idioma de l’aplicació.