jQuery(function($){ $('.logo_container a').attr('href','https://www.google.com'); });

Vocabulari

CROAT

Croat és una criptomoneda digital que opera en un estàndard de valor basat en la comunitat utilitzant xarxes P2P (peer-to-peer) com a mitjà per realitzar transaccions. En lloc de tenir una autoritat central per determinar el valor de la moneda, el seu valor està determinat pel nombre de productes i serveis que la gent està disposada a comprar o vendre usant Croat. Els Croats tenen un valor global, per la qual cosa poden ser utilitzats a qualsevol país, en qualsevol moment. Croat també és de codi obert; la seva arquitectura és pública, ningú posseeix ni controla el Croat i qualsevol hi pot participar.

BLOCKCHAIN

Un blockchain (o cadena de blocs) és un sistema que emmagatzema una còpia de tot l’historial de transaccions a la xarxa Croat. Periòdicament, s’agrega al blockchain un nou bloc amb l’última informació disponible sobre transaccions. Aquesta cadena permet a la xarxa verificar i validar la quantitat de diners en els comptes (moneders) i fer-la resistent als atacs i als intents de centralització.

MINERIA

La mineria és el procés mitjançant el qual la informació sobre una transacció distribuïda dins de la xarxa Croat és validada i afegida al blockchain (cadena de blocs). Els miners són recompensats per totes les transaccions que processen. Hi ha tarifes associades a totes les transaccions que validen i inclouen en un bloc.

La mineria és un procés que pren temps i es fa cada vegada més difícil a mesura que passa el temps i s’afegeixen nous blocs a la cadena de blocs (blockchain), així com a més i més usuaris a la xarxa Croat. És una espècie de competència. D’una banda, al principi, amb pocs usuaris, pot ser molt fàcil obtenir grans quantitats molt ràpidament. Aquestes quantitats disminuiran en el temps. D’altra banda, com més miners hi ha, més gran i fort és el sistema Croat, la qual cosa condueix a un major valor de la moneda.

FUNGIBILITAT

La fungibilitat és una simple propietat dels diners, de tal manera que no hi hagi diferències entre dues quantitats del mateix valor. Si dues persones volguessin intercanviar un bitllet de 10 i dos de 5, llavors ningú perdria. No obstant això, suposem que tothom sap que el bitllet de 10 va ser utilitzat anteriorment en una acció il·legal i està marcat. L’altra persona faria el canvi? Probablement no, fins i tot si la persona amb el 10 no té res a veure amb l’acció il·legal. Això podria ser un problema, perquè el receptor de diners necessitaria comprovar constantment els diners que està rebent para no acabar amb diners “bruts”. Croat és fungible, la qual cosa significa que la gent no necessita passar per aquest esforç.

CROATCORE

CroatCore és un moneder / miner de la moneda virtual Croat. Realitza un seguiment de tots els Croat que ha enviat i rebut i li permet gastar Croat amb comoditat. CroatCore també serveix per fer mineria de la moneda.