CROATCore (MacOS)

A continuació revisarem punt per punt l’instal·lació de CROATCore en entorn macOS. Comentarem alguns aspectes bàsics de funcionament i alguns de més tècnics, a part deixarem un apartat final per les FAQ… Comencem?

L’equip de desenvolupadors de la criptomoneda CROAT posa diferents programes a l’abast de l’usuari per poder gestionar la criptomoneda, fer transferències, pagaments i fins i tot “minar” per aconseguir monedes CROAT a canvi del treball de l’equip de l’usuari.

DESCARREGAR I INSTAL·LAR CROATCORE

És molt important sempre descarregar el programa des dels enllaços de la web https://croat.cat/ . Dins la web anem al menú (Inici/Descarregar)

Fem click a la versió MAC OS i descarreguem el programa. Un cop descarregat fem doble clic a l’arxiu (.dmg) i es descomprimirà en una carpeta. Posem el programa dins (Aplicacions)

Fem doble clic a (Aplicacions) i ja podem obrir el programa (CROATCore)

SINCRONITZACIÓ INICIAL DE LA CADENA DE BLOCS (BLOCKCHAIN)

A l’obrir per primer cop CROATCore es sincronitza automàticament la cadena de blocs (Blockchain). Aquest procés s’ha de fer cada cop que s’inicia el programa des de l’últim bloc que es té sincronitzat, per tant el primer cop pot trigar un o dos dies.

*Una opció més ràpida per aquesta primera sincronització és descarregar manualment la blockchain, a continuació comentem com fer-ho a l’altura del bloc 550000

1. Tancar CROATCore
  2. Descarregar l’ultima blockchain des d’aquest link (Block_550000). Recomenem utilitzar google Chrome si teniu problemes amb l’enllaç
  3. Extreure l’arxiu zip a una carpeta. Dins hi ha 3 arxius (blockindexes.dat, blocks.dat i p2pstate.bin)
  4. Obrir la carpeta ($user/.croat)  . Per fer-ho, obrim el (Finder), entrem a (Aplicacions/Utilitats/Termina).
  5. Entrem a la carpeta .croat amb l’instrucció: cd .croat
  6. Obrim la carpeta amb el (Finder) amb l’instrucció: open .

Finalment només heu de substituir els arxius descarregats per els que hi han a la carpeta. Si torneu a obrir CROATCore començarà la sincronització automàtica dels últims blocs.

CREAR UN MONEDER I FER COPIA DE SEGURETAT DE LES CLAUS

Un cop tinguem el CROATCore sincronitzat podem ja crear el nostre moneder, per fer-ho anirem a l’apartat Moneder de l’aplicació. Dins farem clic a (Nou moneder / Cercar). Buscarem una ruta on guardar el nostre moneder i li posarem un nom. Finalment també tindrem d’escollir una contrasenya i dir (Crear Moneder)

El primer cop també s’ha de recorrer tota la cadena de blocks, però en aquest cas és més rapid.

Ara, el primer que hem de fer és guardar la direcció del moneder i exportar les claus, així si mai tenim cap problema al nostre ordinador podrem fer servir aquestes dades com a còpia de seguretat, això és molt important

Per copiar la direcció fem clic a (copiar al clipboard), ara obrim un document de text i ja la podem enganxar Per exportar les claus fem clic a (exportar claus), diem (copiar claus al portapapers) i ja les podem enganxar al document de text

VIDEO CROATCore – macOS 10.12

CROATCore (MacOS)

Hem vist (CROATCore (MacOS)), ja podem continuar…